Нашето еколошки ветување

Врз основа на анализа на животниот циклус од трета страна за нашиот COSMOSTMРаствор обоена rPET ткаенина
 • -58% емитиран CO₂

  -58% емитиран CO₂

 • -87% употреба на вода

  -87% употреба на вода

 • -99% употреба на девствено масло

  -99% употреба на девствено масло

Како работи

Отпадните ПЕТ шишиња повторно се раѓаа преку нашиот процес на боење без вода
 • Соберете искористени пластични шишиња

  Соберете искористени пластични шишиња

 • Исчистете ги и исечете ги на ПЕТ снегулки

  Исчистете ги и исечете ги на ПЕТ снегулки

 • Се топи на висока температура и се додава формулација за боја

  Се топи на висока температура и се додава формулација за боја

 • Врти во предиво

  Врти во предиво

 • Ткаат во ткаенина

  Ткаат во ткаенина

 • Создадете рециклирани производи!

  Создадете рециклирани производи!

Нашите производи

Користете ги нашите производи за правење

Наш придонес од 2004 г

Секое шише што го обработуваме во просек заштедува 63 g јаглерод диоксид, 16 mL нафта и 2,7 L вода*.*Извор
 • придонес_ќелија_hd

  Рециклирање на пластични шишиња (парчиња)

 • придонес_ќелија_hd

  Намалување на емисијата на CO2 (кг)

 • придонес_ќелија_hd

  Заштеда на нафта (тони)

 • придонес_ќелија_hd

  Заштеда на водни ресурси (тони)

Нашите сертификати

 • индекс_серт_06
 • index_cert_07
 • index_cert_01
 • индекс_серт_02
 • индекс_серт_04
 • index_cert_05

Контактирајте не

За прашања во врска со нашите производи или компанија, ве молиме пополнете го овој формулар и член на нашиот тим ќе стапи во контакт!