• Baichuan Win ISPO Textrends Top 10

Lajme

Përdorimi i produktit poliestër të ricikluar për ta bërë botën të pastër

Përdorimi i poliesterit të ricikluar në vend të poliesterit të virgjër zvogëlon varësinë tonë nga lëndët djegëse fosile, pasi prodhimi i poliesterit të ricikluar kërkon shumë më pak burime se ai i fibrave të reja dhe gjeneron më pak emetime CO2.Është bërë nga shishe plastike të ricikluara.Është një mënyrë e shkëlqyer për të devijuar plastikën nga deponitë tona.

Çfarë është Rpet? 

Poliesteri i ricikluar njihet gjithashtu si RPET, me "R" që qëndron për të ricikluar dhe "PET" për polietilen tereftalat.Përdorimi i tij është veçanërisht i popullarizuar për çanta, këpucë, çadra, veshje dhe aksesorë të afërm.Është bërë nga shishe uji plastike të ricikluara.

Nga janë shishet PET? 

Një gamë e gjerë pijesh, produktesh ushqimore dhe mallra të tjera të konsumit shishet në PET.Shumica e shisheve përmbajnë ujë ose pije joalkoolike, të patrazuara dhe të gazuara.Mallra të tjera të ambalazhuara në PET përfshijnë vaj ushqimor, uthull, qumësht dhe shampo.Paketimi bosh PET hidhet nga konsumatori, pas përdorimit dhe bëhet mbetje PET.Në industrinë e riciklimit, kjo quhet "PET pas konsumit".Të gjitha llojet e ambalazheve PET, duke përfshirë shishet, zakonisht shënohen me simbolin e riciklimit.

Shishe plastike

Si bëri BAICHUAN fije me ngjyra nga shishet plastike të ricikluara?

Ekzistojnë dy metoda të riciklimit të plastikës në fije RPET: Për riciklimin mekanik, plastika shkrihet për të krijuar fije të reja.Riciklimi kimik përfshin zbërthimin e molekulave plastike dhe transformimin e tyre në fije.Përpunimi: riciklimi i shisheve të vjetra plastike, prerja e mbeturinave të mbledhura dhe të renditura, Shkrihet plastika në temperaturë të lartë (250 ℃)), grupi kryesor i ngjyrave të përziera në fije me ngjyra të ndryshme, rikuperohen ciklet në fije të reja. Dhe ka rreth 40-50 copë shishe mund të përdoret për të prodhuar 1 kgfije poliesteri të ricikluar, 1.1 kg mund të përdoret për të endur rreth 1 kg pëlhurë.

Fije poliesteri me ngjyra

Poliesteri i ricikluar është padyshim një opsion i qëndrueshëm për veshjet tona.Megjithatë, duhet të jemi të vetëdijshëm se është ende i pabiodegradueshëm dhe duhen vite për t'u zhdukur pasi të hidhet.Ai gjithashtu lëshon ende mikrofibra plastike.

 


Koha e postimit: Prill-25-2022